På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Möt Sofia Albért: Rödakorsaren i Sverige och i världen

Sofia Albért

I denna artikelserie får vi träffa några av de delegater som arbetat för Svenska Röda Korset ute i världen. De har olika bakgrund, åkt på olika uppdrag men har alla en stark koppling till rörelsen och Svenska Röda Korset. Här delar de med sig av i egna ord om de roller de haft.

I denna del i artikelserien, träffar vi Sofia:

Jag började på Röda Korset som frivillig 2013. Jag ville bidrag på ett praktiskt och konkret sätt och det var frivillighetens centrala roll som möjliggjorde det. Jag började i Uppsalakretsen med efterforskning och familjeåterförening. 2016 hanterade Röda Korset en enorm ärendemängd som tagits emot i och med situationen 2015 och jag fick då möjligheten att hoppa in och stötta på tjänstepersonssidan. Och på den vägen var det! Sedan dess har jag arbetat med efterforskning och familjeåterförening med kontoret i Stockholm som bas. Det är ett givande och utmanande arbete där vi dagligen möter människor som befinner sig i kris. Vår målgrupp upplever ofta en långvarig, pågående kris där de är separerade från sina nära och kära och i många fall inte vet om de är vid liv.

Något som är mycket givande med mitt tematiska område är att vi på daglig basis arbetar med hela rörelsen; nationella föreningar, Rödakorskommittén, som frivilliga. Pandemiåret 2020 åkte jag på uppdrag för Rödakorskommittén och arbetade med efterforskning och familjeåterförening i tanzaniska flyktingläger på gränsen till Burundi. Det var roligt att se hur lika vårt arbete är oavsett var på jorden vi befinner oss. Utöver detta jobbar jag även med Nationella upplysningsbyrån, är med i nationella krisledningsteam, samt familjestödjare för våra utsända delegater.

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!