Möt Rödakorsaren i Sverige och i världen - Margareta Ottosson

Margareta Ottosson med kollegor

I denna artikelserie får vi träffa några av de delegater som arbetat för Svenska Röda Korset ute i världen. De har olika bakgrund, de har åkt på olika uppdrag men har alla en stark koppling till rörelsen och Svenska Röda Korset. Här delar de med sig med egna ord de roller de haft.

I denna fjärde och sista del träffar vi Margareta:

Jag började som frivillig i Röda Korsets Ungdomsförbund Lund, driven av en vilja att förändra världen. Då blåste främlingsfientliga vindar i Sverige och jag ville ansluta mig till Svenska Röda Korsets budskap ”För Sverige mot rasism”. Snabbt fylldes merparten av min fritid av aktiviteter på Internationella huset där RKUF höll till. Samtidigt pluggade jag statsvetenskap och språk för att nå min dröm - att arbeta i fält för Röda Korset. Efter något år i RKUF fick jag en praktikplats i tjänstepersonsorganisationen i Malmö där jag jobbade med utbildning av frivilliga. Detta ledde till mitt första jobb på RKUF i Stockholm och därifrån gick jag sedan vidare till Internationella avdelningen. Jag gjorde mitt första delegatuppdrag år 2000 som organisationsutvecklingsdelegat i Sydamerika. Något år efter att jag kom hem till Sverige fick jag möjligheten att arbeta på Nationella avdelningen och ta med alla erfarenheter hem till den egna föreningen. Sedan dess har jag växlat mellan att arbeta hemma i olika roller i vår nationella och internationella verksamhet med uppdrag i fält, senast i Bahamas efter orkanen Dorian. Nu har jag mer än 25 års erfarenhet i rödakorsrörelsen och det som är så fantastiskt med vår mångfacetterade rörelse är att jag fortfarande lär mig nya saker hela tiden.

 

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!