Möt Rödakorsaren i Sverige och i världen - Maria Stacke

Maria tillsammans med kollegorna Eshag (t.v.) och Karim (t.h.) på väg till ett fältbesök i al Hol-lägret i nordöstra Syrien.

I denna artikelserie får vi träffa några av de delegater som arbetat för Svenska Röda Korset ute i världen. De har olika bakgrund, de har åkt på olika uppdrag men har alla en stark koppling till rörelsen och Svenska Röda Korset. Här delar de med sig med egna ord de roller de haft.

I denna del i artikelserien, träffar vi Maria: 

Jag heter Maria Stacke och är just nu vikarierande handläggare på enheten för Mellanöstern och Europa på Internationella avdelningen. Jag har tidigare arbetat för Röda Korset i flera olika roller, i Sverige och utomlands. Jag började arbeta på Röda Korset 2012. Då var jag teamledare för vårt första egna team av värvare i Stockholm. Efter några år på Kommunikation och Insamling tog jag tjänstledigt och läste en master i folkhälsovetenskap. Jag arbetade några år i Mellanöstern, framförallt i Libanon och lärde mig bättre arabiska. Det gav mig möjligheten att få arbeta som delegat för Rödakorskommittén. Jag har gjort två uppdrag, först i Mosul i Irak, och sedan i Hassakeh, i Syrien. Under mina uppdrag har jag framför allt arbetat med familjeåterförening och i fängelser. Jag är så stolt över att ha fått bidra till det viktiga arbetet, där Röda Korset har en helt unik roll!

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!