På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Medmänniskor på plats efter bilolycka i Vetlanda

Rödakorsare på plats vid minnestund efter tragisk bilolycka i Vetlanda

Margareta Adolfsson, Ordförande i Vetlanda rödakorskrets skriver om hur de stöttade upp vid minnesstunden efter den tragiska olyckan då flera ungdomar omkom.

På uppdrag av TiB, Tjänsteperson i Beredskap, tog jag kontakt med POSOM-gruppen i Vetlanda kommun angående den tragiska trafikolyckan i Lindshammar, Vetlanda, för att höra om vi i Vetlanda Rödakorsgrupp kunde hjälpa till under minnesstunden i Missionskyrkan.

Det var i torsdags den 23 september som fyra ungdomar frontalkrockade på riksväg 31. De var på väg till Kalmar för att se sitt lag AIK spela fotboll.

Två tonåringar, 16 och 17 år gamla, avled direkt vid olyckan och den 18-årige föraren fick livshotande skador och avled dagen därpå.

Vi var tre rödakorsare som fanns till hands i Missionskyrkan, där ett hundratal sörjande satt bänkade, mest ungdomar. Länge satt vi alla helt tysta i bänkarna. Stämningen var tung. Efter cirka 45 min gick en kvinna från POSOM-gruppen och en från socialtjänsten fram till de två tända ljusen. De böjde sig ner, tog fram varsitt värmeljus och tände dem. De berättade att det fanns många fler ljus och att man tänder dem för att hedra de bortgångna. Flera ungdomar gick fram och tände ljus. Ingen sa något. Men man såg att de var väldigt ledsna och tagna. Många ungdomar höll om varandra. Det var så mycket sorg och så mycket kärlek på samma gång.

Senare anlände räddningstjänsten till minnesstunden. Insatsledaren Martin Trofast sa: Vi skänker en tanke till familj, vänner och alla drabbade. Han och hans fyra kollegor fanns tillgängliga för frågor hela eftermiddagen och kvällen.

Det fanns många medmänniskor på plats för att finnas till för de sörjande ungdomarna. Förhoppningsvis fick också vi tre från Röda Korset betyda något för någon den kvällen.

Margareta Adolfsson, Ordförande Vetlanda rödakorskrets

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!