På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Martin Tägtström fortsätter som tillförordnad chef för Avdelning ekonomi och stöd året ut

Planeringen för ny rekrytering av avdelningschef för Ekonomi och stöd, även kallad CFO, väntas starta efter sommaren.

Generalsekreterare Martin Ärnlöv berättar:

- Under våren har vi jobbat med rekryteringen av ny CFO. Processen har dragit ut på tiden på grund av covid-19. Totalt hade vi 77 sökande och inledde en process med ett antal intervjuer och test-omgångar.

För att klara jobbet behöver kandidaten ha driv och energi med en solid kunskap om ekonomistyrning, redovisning och administration – tillsammans med känsla för och insikt i digitaliseringens möjligheter. Personen behöver också kunna fungera i en folkrörelse inom civilsamhället, och bygga förtroende över tid också hos kretsar och regionråd.

Efter att ha diskuterat med vår ordförande Margareta Wahlström och HR-chef Åsa Alexandrow, har jag landat i att vi trots en gedigen process inte har hittat rätt kandidat, och att vi tar ett nytt tag i rekryteringen direkt efter sommaren. Jag har på grund av detta bett Martin Tägtström att fortsätta som tillförordnad CFO fram till 31 dec 2020 och han har tackat ja. Martin har varit tf CFO sedan i februari och har kommit bra in i ledningsgruppens arbete under den tiden. Han är väl insatt i organisationen sedan tidigare i och med sin roll som IT-chef, som han haft sedan 2013.  

 

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!