På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Martin Ärnlöv hängde med värvarna en julidag i Stockholm

Martin Ärnlöv följde med värvarna i Stockholm under en dag i juli 2021.

Underbar sommar i Sverige, och många är på välförtjänt ledighet - men för våra värvare är det högsäsong.

Sommaren är en bra tid att hitta och förklara för nya potentiella månadsgivare och medlemmar vad vi gör, och vad det betyder för människor runt om i världen.

Månadsgivarna är den finansiella ryggraden i vårt insamlingsarbete, och värvarna ofta den första direktkontakten med vår organisation. Egna medarbetare, bra utbildning, god ”team spirit” och stämning är avgörande faktorer. I veckan hade jag förmånen att vara med en dag när Region Ost träffades i Stockholm. Över sommaren är styrkan nästan fördubblad. Vi har drygt 40 medarbetare igång i regionen, som med bas i Stockholm, Uppsala och Norrköping också besöker andra närliggande städer i sommar-Sverige. Samma struktur har vi runtom i Sverige.

För min del fick jag hänga på Jovana, Jakob, Humam, Idris och Dlvin ut i Stockholm. De delade med sig av sina egna tips, hur de förklarar vårt arbete, bemöter motargument och motiverar att vi är värda stödet. Också kul att se hur mycket bättre det funkar med digitala plattor ihop med mobilt bank-ID, i stället för de pärmar och talonger vi använt tidigare. Och hur gick det för oss? Bra för teamet, och jag själv nöjd med nytt personligt rekord med 3 st nya månadsgivare på ett pass...! Min tidigare strategi att sikta in mig på nyblivna pappor med barnvagn fungerar fortfarande... Och om du som läser detta nu får feeling och vill stödja oss (eller öka ditt stöd) så finns här en direktlänk för att bli månadsgivare. Det betyder mycket!

/Martin Ärnlöv

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!