Medmänskligheten i samhället är stark

Familj som kramas.

En ny opinionsmätning visar att stödet för en human migrationspolitik i Sverige är stort.

Den politiska debatten om migration i Sverige domineras just nu av förslag som handlar om att göra det svårare för människor att söka skydd här.

- Det är därför viktigt att vi lyfter en alternativ bild och visar att det finns stöd för en human migrationspolitik. Vi ska känna oss stolta som rödakorsare, det är vi tillsammans med andra som bygger denna humanitet genom det arbete vi gör runtom i  landet varje dag, säger Margareta Wahlström. 

Röda Korset, Svenska kyrkan och Rädda Barnen har låtit undersökningsföretaget Novus fråga den svenska allmänheten hur man ställer sig till tre frågor som just nu förhandlas mellan partierna. Resultatet visar att det finns ett starkt stöd både för rätten till familjeåterförening och för att personer med humanitära skäl ska kunna stanna i Sverige.

– Vi är inte förvånade över resultatet. Varje dag ser vi tydliga exempel på att medmänskligheten är levande i Sverige. Tusentals volontärer från våra organisationer jobbar på gräsrotsnivå för att hjälpa samhällets mest utsatta på olika sätt, säger Martin Ärnlöv.   

Läs mer om undersökningen på https://www.rodakorset.se/vad-vi-gor/folkratt-och-skydd/asyl/stort-stod-for-human-migrationspolitik/

Eller på DN Debatt: https://www.dn.se/debatt/starkt-folkligt-stod-for-ratt-till-familjeaterforening/

Hjälp till att sprida budskapet i sociala medier!

Sist men inte minst - var med och sprid budskapet genom att dela vårt inlägg på Facebook https://www.facebook.com/rodakorset/videos/916454572143915/eller dela filmen nedan om rapporten i dina sociala mediekanaler.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!