Lurvig rödakorsare prisad i Karlskrona

Elisabeth Mårtenson och hunden Sixten har fått pris för sina insatser som frivilliga i besöksverksamhet hos äldre. Fotograf: Mattias Mattison, Sydöstran

I Karlskrona arbetar kretsen sedan 1982 med besöksverksamhet hos äldre för att ge stöd och motverka ofrivillig ensamhet.

Ungefär 40 frivilliga arbetar i verksamheten som innebär hembesök hos kvarboende i hemmet och olika aktiviteter på äldreboenden. En av de frivilliga är hunden Sixten som tillsammans med sin matte Elisabeth Mårtenson förgyller vardagen för de äldre på boendet Elineberg i Rödeby varje onsdag sen nästan 3 år tillbaka.

- Han är otroligt duktig, han sitter snällt i knät när vi kör ut de boende i rullstolarna, berättar Elisabet.

Och nu har Sixten och Elisabet blivit prisade med äldrenämndens specialpris i Karlskrona för 2019. Vi avslutar med äldrenämndens fina motivering till Sixten.

”Han kanske inte tänker på det men han gör vardagen ljusare när kommer till äldreboendet. Han sprider glädje och de boende väntar på hans entré. Han är inte anställd i kommunen men ändå väldigt plikttrogen. En ideellt arbetande volontär av sällan skådat slag. En besökare från Röda Korset”.

Fotograf: Mattias Mattison / Sydöstran

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!