På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Fremia har träffat nytt avtal för tjänstemän

Löneavtalet är klart och det är dags för krets med anställda som omfattas att sätta igång med lönerevisionen!

Både IDEA och KFO har haft kollektivavtal för tjänstemän inom Ideella organisationer. I och med att IDEA och KFO gått samman och bildat arbetsgivarföreningen Fremia har de nu tecknat ett gemensamt avtal för dessa medlemmar som gäller från 1 januari 2021 - 30 april 2023.

Det tidigare tjänstemannaavtalet hos IDEA förlängdes till 31 december 2020. Det innebär att den lönerevisionen som ska genomföras för 2020 sker inom ramen för det förlängda avtalet. Nästa lönerevision sker 1 maj 2022 utifrån det nya avtalet.

Vi hänvisar er i kretsar som har anställda att läsa mer direkt på Fremias hemsida där ni hittar en användbar frågor & svar. Ni loggar in med samma uppgifter som ni loggade in med på IDEA:s hemsida. Saknar du inloggningsuppgifter kontakta Fremia på info@fremia.se eller ring dem på 08-7025400.

Har du frågor om genomförandet av lönerevisionsarbetet lokalt i kretsen kontakta hr-service@redcross.se

för att ta del av en sammanfattning på löneavtalet samt några förändringar i villkor, läs mer i Kunskapsbanken Kollektivavtal och facklig samverkan - kretsen arbetsgivare

Information om lönerevisionen för tjänstepersoner på Svenska Röda Korset

Lönerevisionen kommer att dra igång inom kort. Vi siktar på att ha ett första möte med Unionen och SACO:s lönedelegationer i vecka 6. Löneavtalet föreskriver att potten ska ligga på 2,8 % och att de nya lönerna ska gälla från och med 1 november 2020. Mer information kommer inom kort!

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!