På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Första hjälpen-appen uppdateras med livsviktig kunskap

vyer från appen

Uppdateringarna handlar om utökade instruktioner om skallskador, information om Covid-19 och utökade avsnitt med frågor & svar.

Vår digitala resa fortsätter på många sätt. Genom vår förstahjälpen-app är livräddande kunskap tillgänglig hela tiden. Appen har funnits i flera år och laddats ner av hundratusentals användare, den mest nedladdade inom området.

I veckan har vi gjort en omfattande uppdatering av innehållet. Uppdateringen omfattar en rad områden; exempelvis utökade instruktioner om skallskador, information om Covid-19 och utökade avsnitt med frågor & svar. Här finns också länkar till SMS-livräddarna, 1177 och SmartaSaker som säljer vår Krislåda och sortiment av förstahjälpen-väskor.

Uppdateringen är viktig av flera skäl. När vi genomför digitala kurser i första hjälpen har vi inga möjligheter att dela ut kursböcker till deltagarna. Tack vare vår förstahjälpen-app kan kursdeltagarna ändå få möjlighet att repetera och lära sig mer efter kursen. Dessutom, med våra digitala lösningar behöver vi inte vänta på nytryck av en fysisk bok för att sprida den senaste kunskapen inom första hjälpen utan kan göra justeringar löpande. Detta är extra aktuellt just nu eftersom vi väntar på de nya riktlinjerna inom första hjälpen och hjärt-lungräddning som kommer under året.

Har du inte redan laddat ner appen så hittar du den på AppStore eller Google Play, sök på Första hjälpen. Du får grunderna i första hjälpen och råd och tips att ta del av. Appen är enkel, gratis och kan rädda liv. Uppmana gärna andra att också ladda ner och ta del av informationen i vår förstahjälpen-app! Har du någon fråga eller tips på förbättring maila utbildning@redcross.se.

Mer information om första hjälpen finns på rodakorset.se

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!