På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Snabbt agerande efter branden i Skäggetorp

Gudrun Öberg i Linköpings kris- och beredskapsgrupp skriver om hur insatsen gick till.

På lördagskvällen den 25 maj uppstod en kraftig brand i ett flerfamiljshus i Skäggetorp, Linköping. Tolv lägenheter fick evakueras och en person omkom. De flesta hann inte få med sig mer ägodelar än det de hade på sig. Socialjouren och FRG (Frivilliga Resursgruppen) löste det akuta boendet på natten.

På söndagsmorgonen kontaktade Svenska Röda Korset TiB (Tjänsteperson i Beredskap) kretsens Kris- och beredskapsgrupp i Linköping som i sin tur kontaktade FRG och socialjouren för att få veta mer.

Socialjouren och kretsens Kris- och beredskapsgrupp gick igenom vilken hjälp som kunde behövas och kom fram till att kläder, skor och stödsamtal var det som bäst behövdes. Kretsens secondhand butik i Skäggetorp öppnades på måndagen (normalt stängd måndagar) för att kunna förse en mamma och två små barn med kläder, skor och böcker. Därefter hörde en mamma med tonårsdotter och hade behov av tröjor och väska. Det som ytterligare kan tillkomma är nog främst önskan om stödsamtal.

Fastighetsägaren tycker det är mycket bra att vi på Röda Korset finns i Skäggetorp. Både fastighetsägaren och socialjouren är tacksamma för det vi har bidragit med.

/Gudrun Öberg, Linköpings kris- och beredskapsgrupp 

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!