På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Lidingö rödakorskrets stöttar vaccinationsarbetet

Vaccinationsinsats Lidingö, Mirjam Kronberg.

Rödakorskretsen på Lidingö fick tidigt förfrågan från staden om de kunde hjälpa till vid vaccineringarna av vård- och omsorgspersonal, som startade i januari.

Kretsen ombads agera som komplement till personalen, eftersom vaccinationen äger rum i deras lokaler. Lidingö stads personal var tacksamma om frivilliga kunde fylla luckor i bemanningen några lördagar och vardagar, vilket kretsen ställde sig positiv till. Uppdraget handlar om att hålla ordning i kön, se till att avstånd hålls, erbjuda munskydd och handsprit samt att hjälpa till med hälsodeklarationen som många hade svårt att göra på nätet.

- Vi kontrollerade att de hade intyg med från arbetsgivare samt legitimation, berättar Mirjam Kronberg som sitter i kretsstyrelsen.

 -Vi har upplevt det som ett anpassat och roligt uppdrag att arbeta tillsammans med Lidingö stads personal, som vi har ett gott samarbete med och vi ställer oss positiva till att fortsätta våra frivilliga insatser kring vaccinationerna.

Mer information och stödmaterial finns i Kunskapsbanken.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!