På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Lär dig mer om Sveriges krisberedskap med Röda Korset

Förberedelser inför minneshögtiden ett år efter terrordådet på Drottningatan i Stockholm (inträffade den 7 april 2017). I helröda kläder syns Röda Korsets första hjälpare och krisstödjarna har orangea västar.

Nu under krisberedskapsveckan är det ett gyllene tillfälle för dig att fördjupa din kunskap i krisberedskap. Visste du att Svenska Röda Korset har två korta webbkurser om Sveriges krisberedskap?

I kursen Krisberedskap och totalförsvar i Sverige lär du dig mer om Sveriges krisberedskap för kriser och väpnad konflikt. Webbkursen tar ungefär 40 min att genomföra och vänder sig till alla inom Svenska Röda Korset. Du hittar webbkursen i kurskatalogen på Learnster 

I kursen Samverkan i kris lär du dig om vilka andra aktörer du kan möta på under en insats, och hur samverkan kan se ut vid en kris. Webbkursen tar ungefär 25 minuter att genomföra och vänder sig till alla som har en ledande eller samordnande roll i Svenska Röda Korsets krisberedskap och vid händelse av krisDu hittar webbkursen i kurskatalogen på Learnster. 

Ta chansen att på ett snabbt och lätt sätt lära dig mer om hur det svenska krisberedskapssystemet fungerar och hur vi i Röda Korset kan vara en del av det. Detta är allmänbildande kurser som ger kunskap alla borde ha!  

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!