Lär dig mer om brännande aktuella frågor!

Grupp elever samtalar runt ett bord

Känner du att det är dags att skaffa dig mer kunskaper om antirasism eller klimatomställning? Röda Korsets folkhögskola har några platser kvar på två av våra mest aktuella kurser, så ta chansen att utbilda dig och stå bättre rustad för framtiden!

Agera utan att diskriminera är en distanskurs på halvfart. Kursen vänder sig både till dig som är yrkesverksam och möter de här frågorna i ditt arbete och till dig som genom ditt engagemang för andra människor vill bli tryggare i dina kunskaper och argument. Kursen utgår från de sju diskrimineringsgrunderna i den svenska diskrimineringslagen. Vi undersöker begrepp som strukturell diskriminering och vilka uttryck den tar sig i Sverige idag. På vilket sätt får diskriminering konsekvenser för Sverige som land och för den enskilda individen? 

Kursen i hållbar utveckling är en ettårig utbildning på plats på Röda Korsets folkhögskola i Skärholmen utanför Stockholm. Kursens fokus på klimatomställning ger dig ett helhetsgrepp på klimatfrågan. Du får ta del av aktuell forskning och möta spännande föreläsare samtidigt som du skaffar dig en praktisk grund för att vara med och bygga en hållbar framtid. Du kommer att lära dig om allt från internationella klimatkonventioner till schysst resande och din egen personliga omställning. Vet du att du på något sätt vill arbeta med / engagera dig i frågor om hållbarhet så är detta den perfekta grunden för att kunna hitta din väg vidare. Kanske till att utveckla din krets arbete eller hitta en yrkesbana som passar dig.

 

Blir du nyfiken och vill veta mer? Tveka inte att kontakta oss på skolan på mail eller telefon 08-680 18 83.

rodakorsetsfolkhogskola.se

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!