Infoservice har för närvarande mycket hög belastning i telefon och mejl, vi svarar alla snarast möjligt.

På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Lär dig mer om att arbeta med grundläggande skyddsperspektiv

Nu finns en ny e-kurs som vi tagit fram tillsammans med Rödakorskommittéen, ICRC. Kursen tar 35 minuter.

Vill du lära dig mer om vad det innebär att arbeta med ett grundläggande skyddsperspektiv?

Nu har du möjlighet att gå E-kursen Att arbeta med ett grundläggande skyddsperspektiv

Kursen är för dig som frivillig, för dig som är anställd i en krets, och för dig som tjänsteperson.

Alla som på något sätt representerar Svenska Röda Korset ska kunna agera på de behov vi möter i våra verksamheter. Som ett led i detta arbetar vi med att öka kapaciteten att arbeta med ett skyddsperspektiv. Målet är att ha grundläggande förmåga att hantera skyddsfrågor som uppkommer i våra verksamheter. 

I enlighet med vår Skyddspolicy innebär ett grundläggande skyddsperspektiv att vi som ett minimum ska kunna möta fall där deltagare i våra aktiviteter far illa och ha förmåga att hantera de skyddsbehov som identifieras eller uppmärksammas i våra verksamheter. Antingen genom att själva agera eller genom att hänvisa till andra aktörer. Det innebär inte att vi måste tillgodose alla skyddsbehov som finns, utan att vi har en förmåga att prioritera och agera på de skyddsbehov som identifierats eller uppmärksammats i våra verksamheter.

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!