Lär dig leda en krisinsats

Att leda en krisinsats. Rödakorsare står med proviant brevid en bil och en brandbil

Den 3 till 5 december genomförs årets första men också sista Att leda en krisinsats i Skövde.

Att leda en krisinsats är en intensiv kurs som syftar till att ge deltagarna en grund i hur att starta upp, leda, samordna, avsluta och följa upp en krisinsats. Under kursen bekantar vi oss med och använder en del av de verktyg som en krisledningsstab jobbar med för att skaffa överblick, fatta beslut och samordna en insats. Kurserna startar alltid med att vi samlas fredag kväll och sedan jobbar vi intensivt under lördagen och söndagen då det hela avslutas omkring klockan 16.  

Låter det här jobbigt? Det är det, men det är också väldigt roligt och utmanande.  

Det finns några få platser kvar på kursen i Skövde så det går fortfarande bra att anmäla sig. Här finns länken till anmälan. 

Kursen är helt kostnadsfri och så även resan till och från Skövde. Tåg är förstahandsvalet men bil kan godkännas efter samråd med kursledningen.  

Till den här kursen har vi krav på förkunskaper och vilka de är hittar du på Rednet. En av de kurser som ska vara genomförd är Introduktion till att leda en krisinsats. Denna genomförs 18 november och 14 december. Anmälan till introduktionen hittar du här.  

Under 2022 kommer vi att genomföra sju kurser av Att leda en krisinsats så har du inte möjlighet att anmäla dig till kursen i december är ett tips att hålla utkik i kalendariet på Rednet. 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!