Kretssammangåendet lockade nya frivilliga

Bromma Västerled, sekreterare och frivilligledare Gun Löfquist

Kretsarna i Stockholms västerort är i färd med att gå samman till en gemensam krets. När de gick ut med en inbjudan till medlemmarna om att vara med och bygga upp den nya kretsen nappade tre medlemmar på erbjudandet. Alla tre är nu nominerade att sitta i den nya gemensamma styrelsen. Den föreslagna styrelsen hade sedan tidigare gedigen rödakorserfarenhet och stor kunskap inom flera yrkesområden, och kan nu dessutom stoltsera med kunskap inom förändringsarbete, ledarskap och rekrytering.

Gun Löfquist är aktiv i Bromma-Västerledskretsen som sekreterare i styrelsen och frivilligledare i besöksverksamheten. Gun, kan du berätta om ert sammangående?

Det blir ett stort område som ska gå samman: Vällingby-Hässelby och Bromma-Västerled, berättar Gun. Vi skickade epost och frågade medlemmarna om de var intresserade av att vara med och bygga ut verksamheten. Vi trodde inte att så många skulle svara men fick flera svar. Så vi får ihop en ny styrelse med en representant från varje nuvarande kretsstyrelse och de här nya personerna.

Hur kommer ni gå vidare nu?

De nya personerna vill naturligtvis komma igång. Och vi också! Vi har valt att adjungera de som anmält intresse att ingå i den nya styrelsen till nuvarande kretsstyrelse i Bromma-Västerled. Vi har också bildat arbetsgrupper för att starta behovsundersökningen och där deltar de kommande nya styrelseledamöterna.

Kretsarna i Västerort har haft en pågående dialog sedan förra vintern, då de också fattade ett inriktningsbeslut om att gå samman (ni kan läsa mer om det här). Planen är att Bromma-Västerled och Hässelby-Vällingby beslutar om sammangående vid kretsstämmorna 2021. Nästa gång vi kan läsa om kretsarna här på Rednet är det kanske i form av den nya kretsen: Stockholm Väst rödakorskrets! 

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!