Verksamhets-rapporteringen visar kretsarnas värdefulla arbete

Frivillig i Halmstad som vinkar.

Röda Korset är en av de största organisationerna i Sverige och verksamheterna som bedrivs berör många människor. Det är därför viktigt att löpande kunna visa allt det värdefulla arbete som bedrivs ute i landet av kretsarna.

Kretsarnas verksamhetsrapportering är avgörande för att samlat kunna visa allt arbete som görs, men också för att kunna ha bra underlag i påverkansarbetet och i dialogen med Röda Korsets samarbetspartners. Kretsarnas verksamhetsrapportering sker genom en månadsvis enkät som skickats till alla kretsar. I verksamhetsrapportering följs både de verksamheter som ordinarie bedrivs men också de många initiativ som startas utifrån de behov som uppstått i samband med vårens ökade flyktingmottagande i samband med kriget i Ukraina. 

Förutom att kretsar själva använder resultaten - i sitt lokala arbete, inför verksamhetsberättelsen, till givare eller i påverkansarbete - följs resultaten upp på nationell nivå. Tack vare den löpande rapporteringen har färska resultat kunnat användas i löpande sammanställningar till MSB, Sveriges kommuner och regionen, Federationen, media, sammarpartners (exempelvis ICA) och många fler. Rapporteringens resultat används även internt och delas löpande med regionråd men också till verksamhetsutvecklare. Inte minst enhet lokal och regional utveckling som tack vare rapporteringarna kan ge ett bättre kretsnära stöd.  

Tack till er kretsar som rapporterat även under sommaren, en tid som för många kretsar och frivilliga är en tid för återhämtning. För er kretsar som inte har haft möjlighet att rapportera eller missat någon månad gör det inget. Det viktigaste är att komma igång nu och vara med och bidra till att Röda Korset kan samlat visa det viktiga arbete som bedrivs.  

Läs mer om upplägget för kretsarnas verksamhetsrapportering på Rednet. 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!