På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Kreativiteten tar aldrig slut för Second hand

Arbogakretsens Second hand-butik säkrar för coronaviruset.

Tipsen regnar in med lösningar på konsekvenserna av denna tröttsamma men ack så allvarliga pandemi.

Här följer roliga och smarta exempel på Second hand-verksamhet som puttrar på trots omöjliga förutsättningar. Tack för all inspiration! 

Arboga: Bokningsbara tider

På fredagarna är det endast bokningbara tider för kunder som vill kunna undvika andra kunder i Second hand-butiken. Varje kund bokar och får 20 minuter för sig själv och det har fungerat bra, alla är positiva till detta, säger Rose-Marie Öhlund i Arbogakretsen.

Ett till säkert tips från Arboga som vi vet att många av er kör på:
- Öppet tre dagar i veckan, kö utanför och en eller flera frivilliga i skyddsmundering som har koll på att det inte är fler än sex personer i butiken samtidigt.

Umeå: Liveshopping butiken via Instagram stories

Som beskrivet nedan kunde kunder och spekulanter följa med på en runda i butiken på Instagram stories och höra av sig per sms eller DM (direct message på Instagram) om de ville fynda något de såg. Först till kvarn…

Helsingborg: Digitalt skyltfönster på instagram

Detta tips kommer från södra Sverige och Helsingborgskretsen. De har startat Instagramkontot ”röda korset skyltfönster”. Där är det först till kvarn som gäller och man skriver i kommentarerna till bilderna om man vill köpa något. Upphämtning av fyndet sker i Helsingborg. 

Läs mer på Helsingborgs lokala webbsida

Enköping: Boka en personal shopper

Enköpingskretsen nämnde en kul idé som de kommer att börja med, nämligen- personal shopper, att man får boka tider föra att handla i butiken – för att minska trängsel, och möjlighet för de frivilliga att ändå släppa in kunder. Man bokar helt enkelt in sig på tider med en personal shopper, som kanske hjälper till att hitta en dröm-outfit.

 

Fler fantastiska idéer från i våras 

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!