Kraftiga översvämningar i Libyen – vår hjälp behövs

Volontärer hjälper i översvämningarna i Libyen.

De kraftiga översvämningarna efter stormen Daniel har skapat stor förödelse i Libyen. Människor som drabbats av katastrofen behöver vår hjälp.

I söndags den 10 september drog stormen Daniel in över framför allt nordöstra Libyen. Flera dammar har brustit i det kraftiga ovädret och skapat svåra översvämningar där hela stadsdelar svepts med i vattenmassorna. Våra kollegor från Libyska Röda Halvmånen var först på plats i drabbade områden och evakuerade människor, gav första hjälpen samt deltog i sök- och räddningsinsatser med mycket begränsade resurser. Tre av Röda Korsets volontärer har omkommit under räddningsaktionen. Nu fortsätter räddningsarbetet i Libyen. Dödstalen stiger och många tusentals människor har förlorat allt och är i behov av akut hjälp.

Läs mer om vårt arbete i Libyen på rodakorset.se

Information till kretsar som samlar in pengar

Vi samlar in pengar till vårt kris- och katastrofarbete. 

Redovisningskod: 2020401

Centralt swishnummer: 1232639946

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!