På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Efterlyses: Lokala webbredaktörer!

Dator

De lokala webbsidorna är kretsens digitala skyltfönster. Precis som ett fysiskt skyltfönster behöver skötas om gäller samma sak för det digitala.

Att det ska vara enkelt att redigera en lokal webbsida har varit ett önskemål från många. Under de senaste veckorna har ett gäng frivilliga testare varit med och prövat hur en redaktör kommer att arbeta med att redigera de nya sidorna som kommer att lanseras i höst. Stort tack till er!

Utvecklarna jobbar nu på för fullt med dessa insikter och i slutet av sommaren kommer förhoppningsvis de första exempelsidorna att kunna visas upp. Snart därefter hoppas vi kunna påbörja utrullningen av alla sidor.

Webbredaktör – ett viktigt uppdrag

För att weddsidorna – eller det digitala skyltfönstret – ska hållas uppdaterat är det viktigt att utse en webbredaktör i kretsen som har huvudansvaret för kretsens sida. Eftersom sidorn är uppdelade kommunvis kommer det i vissa fall finnas flera redaktörer per sida då flera kretsar kommer att dela på sidan. När de nya sidorna lanseras i höst kommer alla webbredaktörer att få utbildning i hur sidorna ska och kan användas. Därför är det viktigt att kretsen registrerar vem som är aktiv webbredaktör för att denne ska kunna hållas informerad och uppdaterad någon till några gånger per år.

Finns det ingen som vill vara webbredaktör i kretsen idag? Webbredaktörens roll är ett uppdrag som kan utföras lite när som helst under dygnets timmar och göras hemifrån. Ett bra uppdrag för någon som kanske inte har tid att engagera sig en fast dag eller vissa bestämda tider på dygnet. Uppdragsbeskrivning för "Webbredaktör för lokala webbsidor" finns i Kunskapsbanken på Rednet. Använd gärna den och lägg upp uppdraget i Reachmee eller på Volontärbyrån. Eller varför inte på kretsens Facebooksida om sådan finns?

Kretsen ansvarar för kontaktuppgifterna på sidan

Många som besöker de lokala webbsidorna vill komma i kontakt med kretsen. Varje krets kommer att vara ansvarig för innehållet på sina sidor oavsett om det finns en webredaktör eller ej. På de nya sidorna kommer viss information - som till exempel kontaktuppgifter till kretsen i form av mejladress -att hämtas automatiskt från Redy/CRM. Det kommer därför bli aktuellt för alla kretsar att säkerställa att rätt mejluppgifter finns inlagda i Redy då denna information kommer att synas på respektive lokala webbsida.

En rekommendation är att kretsen skaffar sig en egen mejladress med domänen "@redcross.se". Instruktioner om hur man beställer mejladress finns på Kunskapsbanken på Rednet

 

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!