Kom ihåg den årliga översynen av kretsens krisberedskapsplan

Lokal krisberedskap

Oavsett om ni nyligen har haft er kretsstämma eller om den är planerad inom de kommande veckorna, är det dags att se över er lokala krisberedskapsplan. Genom att regelbundet granska och uppdatera planen kan ni säkerställa att den är aktuell och korrekt.

Här är några saker att tänka på:

  • Roller och ansvar
    Kontrollera om några roller har bytts ut eller om det finns nya medlemmar i styrelsen. Se även över kontaktuppgifterna för alla inblandade.
  • Utbildning och kompetens
    Har någon av era frivilliga gått en relevant utbildning, till exempel som insatsledare eller insatsansvarig? Det är bra att skriva in i planen.
  • Förändringar inom kretsen
    Om det finns några nyheter eller förändringar inom er krets till exempel förändringar inom verksamheterna, nya samverkansaktörer eller liknande, se till att dessa skrivs in i planen.

Skicka in den uppdaterade planen

När ni har reviderat planen, skicka den till infoservice på info@redcross.se. De kommer att se till att den blir tillgänglig för Tjänsteperson i beredskap (TiB) och krisledningsorganisationen.

 

För mer information och praktiska tips om lokal krisberedskap, besök Kunskapsbanken på Rednet. Där hittar ni även användbara instruktioner och mallar för att komma igång med er lokala krisberedskapsplan.
Om ni behöver ytterligare stöd är det bara att kontakta infoservice, så hjälper de er att komma i kontakt med rätt tjänsteperson.

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!