På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Knivattack i Almedalen - råd och stöd

Det är en tung dag idag för alla som arbetar för rätten till god psykisk hälsa.

En av Sveriges viktigaste förkämpar för denna rätt, Ing-Marie Wieselgren, rycktes hastigt och våldsamt bort efter knivattacken i Visby onsdagen den 6 juli. Hon och Sveriges Kommuner och Regioner har under flera år varit en viktig samarbetspartner för Svenska Röda Korset. Ing-Marie Wieselgrens gärning och avtryck på arbetet för bättre psykisk hälsa i Sverige är bestående, och vi kommer att sträva efter att fortsätta i hennes anda.

Röda Korsets första hjälpen-frivilliga fanns på plats i Visby igår och bidrog med krisstöd och psykologisk första hjälpen till de som behövde det. De kunde även stödja den professionella personalen på plats.

Känner du oro och vill prata med någon, eller vill du vara ett stöd för någon annan, så kan du ta del av råd på Röda Korsets hemsida

Hit kan du också vända dig för råd och stöd

Jourhavande kompis
Röda Korsets ungdomsförbunds chatt för dig under 25 år. jourhavandekompis.se

1177 Vårdguiden
Rådgivning och vägledning till lämplig vårdmottagning, via telefon och 1177.se.

Anhöriglinjen
Stödtelefon för dig som anhörig. Ring 0200-239 500.

Jourhavande präst i Svenska Kyrkan
Nattetid (17-06): Ring 112 och fråga efter jourhavande präst eller chatta via svenskakyrkan.se. Chatten är öppen kl 18-24. 
Dagtid: Kontakta din närmaste församling.

Jourhavande medmänniska
Jourtelefon på 08-702 16 80 samt chat via jourhavande-medmanniska.se

Äldrelinjen
För dig som är över 65 år. Ring 020-22 22 33.

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!