Katarina Tiväng blir ny stabschef för Röda Korset

Katarina Tiväng

Katarina Tiväng tillträder den 1 maj 2023 som ny stabschef för Röda Korset. Hon kommer närmast från Skolverket där hon var stabschef och hon har även arbetat på Regeringskansliet.

I skrivande stund är Katarina stabschef för Skolverket vilket hon har varit sedan 2018. Där har hon ansvar för ett komplext samhällsuppdrag inom krisledning, jämställdhet, hbtqi+, internationell samordning, juridiska frågor, utredningar och verksamhetsplanering. Frågor vars bredd och karaktär liknar de hos Röda Korset.

Katarina har även erfarenhet från andra roller i Regeringskansliet och på Röda Korset mellan 2006 – 2013. Hon är därmed väl förtrogen med organisationens föreningsstruktur med förtroendevalda och tjänstepersoner.

– Jag är övertygad om att Katarina kommer passa utmärkt hos oss i ledningsgruppen, i teamet med generalsekreterarens stab och i relation till styrelsen, säger Martin Ärnlöv, generalsekreterare. 

Katarina Tiväng tillträder sin nya tjänst den 1 maj 2023.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!