Kampanjstart: Från familj till familj – skänk till second hand

Skänk till second hand - Östgötagatan, Stockholm 2023

I en tid då ekonomin blivit mer ansträngd för många, spelar second hand en ännu viktigare roll i samhället.

Att utsattheten i samhället ökar är något vi på Röda Korset sett under en längre tid.

För oss är det en självklarhet att ingen ska frysa eller gå hungrig. Vi finns på plats i hela Sverige och ser till att människor får mat, kläder, värme och gemenskap. Vi uppmanar våra politiker och beslutsfattare att ta sitt ansvar och se till att alla i vårt land får hjälp med sina grundläggande behov. Tillsammans kämpar vi för ett medmänskligare Sverige.

I en tid då ekonomin blivit mer ansträngd för många, spelar second hand en ännu viktigare roll i samhället. Hushållens försämrade ekonomi innebär att fler väljer att handla second hand, men detta medför också att färre gåvor skänks till second hand-butiker. Mot bakgrund av detta intensifierar vi nu vår insats för att öka flödet av gåvor till våra second hand-butiker under hösten.

Hösten innebär vanligtvis en kostsam period för de flesta familjer, då det behövs både kläder och skor för den kyligare årstiden samt utgifter i samband med skolstarten.

Med kampanjen ”Från familj till familj – skänk till second hand” vill vi inspirera fler att ge sina prylar en ny chans och samtidigt göra en medmänsklig handling.

Kampanjen kommer att belysas i våra digitala kanaler genom betalt och organisk-material och även i den kommande utgåvan av Röda Korset magasinet.

Sprid kampanjen, engagera era kunder/gåvogivare och låt er butik bli en kraft för ökad social hållbarhet.

Tillsammans för ett medmänskligare Sverige!

TIPS: Inför skolstarten kan ni även dra nytta av materialet från föregående års barnkampanj: "Stora förändringar kan komma i små storlekar - skänk, laga, ärva, handla second hand." Tryckt material och delningsbilder till sociala medier finns för beställning och nedladdning i Föreningsbutiken.

Kampanjmaterial

Allt material för denna kampanj är tillgängligt digitalt. Kampanjbeskrivning samt delningsbilder till sociala medier finns för nedladdning i Föreningsbutiken.

Läs mer om Föreningsbutiken här

Huvudbudskap: ”Från familj till familj – skänk till second hand”

Kampanjperiod: 21/8 -18/9 2023

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!