Julmatkassar skänks till behövande

Hedemora

500 kassar med julmat, i form av lokalproducerade produkter, skänks till behövande i flera orter i Dalarna.

Röda Korset, ICA, Svenska Kyrkan och LF Dalarna samarbetar för att bidra till dem som har det särskilt tufft ekonomiskt inför julen.

Gunborg Morén, ordförande för Röda korset Hedemora säger:

– Röda korset är ju till för att stödja människor i kris, det här samarbetet är en av många insatser vi gör på det området. Vi som jobbar i den här verksamheten, ser så tydligt vilken glädje det bidrar med. Löpande bidrar vi med matkassar innehållande vardagsmat och brödpåsar till behövande, tack vare flera matvarukedjor. De här julmatspaketen blir en uppskattad guldkant för många familjer inför en storhelg som julen.

Läs hela artikeln i lokalti.se

Julänglar i Geflekretsen

Även Röda Korset i Gefle, tillsammans med Basket Brigade, kör hem matkassar till behövande, barnfamiljer och äldre pensionärer

De har även ett samarbete med Engeltofta Sealodge Hotell och Restaurang. Där sätter de upp julänglar, med önskningar från barn som kretsen har träffat i november, i en gran.

Engeltoftas julbordgäster tar sedan en ängel – om de vill – och infriar önskningen. Sedan överlämnar Geflekretsen julklappen till barnets föräldrar.

– I år har alla de 64 barn kretsen träffade fått sin önskan uppfylld, säger Anna-Lena Hellman från Geflekretsen.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!