Julen står för dörren

Vi är många som ser fram emot lite ledighet och tid att umgås med familj och vänner, detta trots att pandemin fortfarande finns som ett orosmoln över oss.

Vi tänker också på alla dem som inte har nära och kära att fira med och kanske inte ens tak över huvudet eller en plats där det går att hålla sig varm i vinterkylan.

Många rödakorskretsar har arbetat hårt under året för att möta ensamhet, oro och grundläggande humanitära behov. Vi påminns hela tiden om att vi behövs i tider av kris och oro. Vi agerar utifrån lokala behov och förutsättningar och genom att följa Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer om hygien och avstånd kan vi fortsätta genomföra verksamheten även under rådande pandemi.

Att få äta sig mätt, ha någonstans att sova, kunna tvätta sig och hålla sig varm ger möjlighet att hantera och påverka sin situation.

Råd och stöd för kretsar

På Rednet hittar du material och checklistor om hur man kan bedriva verksamheter för att tillgodose grundläggande humanitära behov för människor i utsatthet.

Det finns även råd och tips för lokala företagssamarbeten.

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer.

Om Tak över huvudet, kläder och mat

Lokalt företagssamarbete - olika former och nivåer

Boka våra mobila mötesplatser  

Tib (Tjänsteperson i Beredskap)

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!