Jourhavande kompis bemöter ungas oro i coronakrisen

Jourhavande kompis

Ungdomsförbundets anonyma stödchatt Jourhavande kompis är en del av rödakorsrörelsens krisberedskap. Därför har vi sedan coronautbrottet utökat öppettiderna med två extra timmar varje dag.

Bland de barn och unga som Röda Korsets Ungdomsförbund möter just nu märks en utbredd underliggande oro. Det kan bero på att en förälder har förlorat sitt jobb, att det är svårt med distansundervisning, eller att alla ens förhoppningar inför våren helt plötsligt blivit inställda. 

Detta har bland annat märkts av i att det kommit in fler samtal än vanligt till Jourhavande kompis  Ungdomsförbundets anonyma stödchatt som har öppet varje dag för barn och unga upp till 25 år. Från februari till april månad skedde en femtioprocentig ökning av antalet samtal.  

För att kunna bemöta det stora behovet såg vi redan i mars till att utöka öppettiderna med två extra timmar varje dag. Intresset för att hjälpa till har varit stort, och vi har även kunnat rekrytera och utbilda många nya frivilliga till verksamhetenSedan slutet på mars har vi öppet måndag-fredag klockan 16:00-22:00 och lördag-söndag kl 14:00-20:00. 

Vill du hjälpa till? Sprid ordet om jourhavandekompis.se för unga upp till 25 årVill du bli en Jourhavande kompis? Kontakta rkuf@redcross.se 

 

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!