Global Handwashing Day - ett samhällsevenemang i Libanon

Haouch El Refqa 012-2: Community event 9 October 2023

Den 15 oktober varje år är det Internationella Handtvättardagen (Global Handwashing Day), en dag med syftet att uppmärksamma varför god hygien är så viktigt för allas vår hälsa.

Årets tema, "Rena händer är inom räckhåll", uppmanar till samordnade åtgärder när vi aktivt arbetar mot universell handhygien.

Människor och samhällen runt om i världen firar Internationella Handtvättardagen på många sätt. I år har vi valt att lyfta Libanesiska Röda Korsets arbete och det event de anordnat för att uppmärksamma denna dag.

Hygienfrämjande (Hygiene promotion på engelska) är ett begrepp som används på en mängd olika sätt men kan förstås som ett systematiskt försök att göra det möjligt för människor att vidta åtgärder för att förebygga vatten- och sanitetsrelaterade sjukdomar samt maximera fördelarna med förbättrade vatten- och sanitetsanläggningar.

Ett av de viktigaste ämnena som täcks under hygienfrämjande aktiviteter är personlig och miljömässig hygien. Eftersom Internationella Handtvättardagen var precis runt hörnet tog Libanesiska Röda Korset tillfället i akt att fira denna dag. Dagen ägnades åt att öka medvetenheten om den vikt handtvätt har för att minska sjukdomsspridning och skolfrånvaro, förbättra välbefinnande, värdighet och produktivitet samt åstadkomma varaktig förändring. Volontärerna på Libanesiska Röda Korset deltog i flera aktiviteter med närvarande barn och avslutade evenemanget med att dela ut hygienpaket som inkluderade en loofa (tvättsvamp), tvål, tandkräm, tandborste och en hårkam.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!