På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Interimslösning klar för rollen som internationell chef

Inom kort börjar vår internationella chef Sofia Calltorp sin tjänst på UD som Sveriges nya ambassadör för jämställdhet och den feministiska utrikespolitiken.

Hon slutar sin tjänst på Svenska Röda Korset i mitten av september och vi önskar henne varmt lycka till i den nya rollen!

Rekryteringen av Sofias ersättare påbörjades i augusti. Innan vi har en ny internationell chef på plats kommer generalsekreterare Martin Ärnlöv från den 15 oktober ta rollen som interimschef för internationella avdelningen, jämte sitt uppdrag som generalsekreterare.  I den rollen kommer han att fortsätta arbetet med de viktiga pågående processerna inom avdelningen, i relation till nyckelaktörer i Sverige samt inom rödakorsrörelsen.

Fram till den 15 oktober kommer Minna Ljunggren, nuvarande biträdande avdelningschef för internationella avdelningen, att vara interimschef för internationella avdelningen, då Martin Ärnlöv är på arbetsresor i Europa och Afrika.

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!