På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Intensivkurs i rödakorskunskap på folkhögskolan

Anna Hägg-Sjöquist och folkhögskolans rektor Ulrika Sandin,

Den 20 september fick folkhögskolans deltagare möta vår nya ordförande Anna Hägg-Sjöquist, RKUF:s ordförande Lotta Schneider och nationella avdelningens chef Johann Knigge.

Med en blandning av digitala och verkliga möten fick skolans deltagare en snabbutbildning i Svenska Röda Korsets olika verksamheter. Med engagerade föredrag om RKUF och SRK fick deltagarna också inspiration till hur man kan engagera sig både under och efter studierna.  

Anna Hägg-Sjöquist, som själv arbetat mycket med dokumentärfilm, fick se två filmer om villkoren för fiskare i Östersjön. Filmerna gjordes av tidigare läsårs dokumentärfilmskurser och några av de deltagarna var också på plats.

Det blev en stimulerande och intressant diskussion efter filmvisningen mellan Anna, nuvarande och tidigare deltagare om hur dokumentärfilm kan användas i påverkansarbete. Tanken är att den diskussionen ska fortsätta och att vi kan utveckla samverkan mellan Röda Korset och dokumentärfilmskursen.

 

 

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!