Röda Korset på Gotland får integrationspris

Röda Korset Gotland Anna Klintbom, Margareta Ahlqvist, Christina Schreuder och Ahmed Arba

Förra veckan överraskades vi med att få oss tilldelat Gotlands Integrationspris som delades ut för 20:e gången.

Prisutdelningen skedde på Träffpunktgråbo till ”ditlurade” rödakorsare som trodde vi skulle göra en tillbakablicka och plan för integrationsarbetet. Priset delades ut av Landshövding Anders Flanking, Region Gotlands regioråd Andreas Unger och Globala Gotlands Alékxander Cassis.

Motiveringen lyder

Röda Korset föddes som en internationell idé år 1859 och etablerades i Sverige redan 1865. En allmän och omtyckt organisation som har bedrivit integrations- och solidaritetsfrågor genom årtionden. En naturlig mötesplats för ideella krafter där många nya svenskar samt nyanlända invandrare finner och etablerar nya bekantskaper. Nätverket fungerar över hela ön då det finns Röda Korset i Fårösund, Slite, Roma, Klintehamn, Hemse och i Visby (både vid Norra Hansegatan samt på Gråbo). Röda Korset har alltid sett mångfald som en tillgång för att bedriva diverse projekt och aktiviteter. Under pågående pandemi har frivilliga rödakorsare som vaccinationsvärdar visat väg och medmänsklighet. För de, till synes, oändliga och outtröttliga ansträngningar med att bidra till ett inkluderande samhälle nomineras Röda Korset Gotland till Integrationspriset 2021.

/Anna Klintbom, verksamhetschef Röda Korset Gotland

Här finns också en intervju i Sveriges radio:
https://sverigesradio.se/artikel/roda-korset-pa-gotland-far-integrationspriset-2021

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!