På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Inspireras och öka dina föreningskunskaper

Dator och händer

Passa på att fräscha upp dina kunskaper om hur styrelsen leder en krets. Få tips på planering och genomförande av en rekrytering till kretsens verksamheter och hur engagemanget hålls vid liv. Låt grundprinciperna vägleda dig i ditt ledarskap.

Föreningsenheten fortsätter med entimmes digitala moduler med fokus på styrelsearbete, rekrytering, frivilligvård och värderingsstyrt ledarskap. De genomförs separat en gång i månaden och på kvällstid. Dessutom kompletterar HR/Kretsstöd med en modul för kretsar med arbetsgivaransvar och en modul med fokus på arbetsmiljöarbetet. Målet är att stärka din krets och bidra till inspiration.

De fasta moduler som genomförs regelbundet är:

  • Att leda en krets, se bifogad länk för mer information
  • Att leda en krets – för kretsar med arbetsgivaransvar, se bifogad länk för mer information
  • Att rekrytera nya frivilliga, se bifogad länk för mer information
  • Att behålla frivilliga, se bifogad länk för mer information
  • Att leda utifrån grundprinciperna, se bifogad länk för mer information
  • Arbetsmiljö - En introduktion till det systematiska arbetsmiljöarbetet, se bifogad länk för mer information.

Du behöver inte gå kurstillfällena i någon särskild ordning utan kan delta på det du önskar när du kan. Undantaget är ”Att leda en krets – för kretsar med arbetsgivaransvar”, där du ska ha genomgått ”Att leda en krets” innan.

Under våren genomförs även ett tillfälle vardera med fokus på ”Att rekrytera via ReachMee” samt valberedningens arbete. Dessutom genomförs två tillfällen med temat ”Att leda frivilliga på distans”.

Anmälan görs via kalendariet på Rednet. I respektive inbjudan finns också direktlänk till anmälningsformuläret för respektive datum.

Bifoga gärna denna information till relevanta personer i kretsen och varmt välkommen med anmälan.

Hoppas vi ses under ett eller flera tillfällen under våren!

 

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!