Insamlingen för Världens barn är igång

Röda Korset profilprojekt 2023: WASH i skolor i Libanon

Nu är insamlingen för Världens Barn ordentligt igång! Under den här veckan och nästa pågår den årliga kampanjen, då stora delar av samhället kommer samman för behövande barn runt om i världen.

Världens Barn är Radiohjälpens största insamling och genomförs av Sveriges Television och Sveriges Radio P4, i samarbete med Röda Korset och andra organisationer.

Tack vare insamlingen pågår flera projekt runt om i världen som ger barn bättre möjlighet att gå i skolan, få bättre hälsa och en trygg vardag. Arbetet är på många sätt viktigare än någonsin i spåren av katastrofer, konflikter och klimatförändringar.

Profilprojekt för Röda Korset: WASH i skolor i Libanon

Åtta av tio personer lever i fattigdom i Libanon och det råder brist på el, bränsle och rent vatten. Situationen innebär att vattenburna sjukdomar lätt sprider sig.

I Libanons skolor är smittorisken stor, där toaletterna är i dåligt skick och det ofta saknas såväl vatten som tvål. Nästan hälften av alla barn undviker att gå på toaletten under skoldagen och för vissa blir det omöjligt att ens gå i skolan, inte minst för flickor under tiden de har mens.

Läs mer om profilprojektet här

Vill ni vara en del av kampanjen?

kampanjsidan för Världens Barn finns en hel verktygslåda med information, inspiration och verktyg för årets insamling.

All information finns samlat på Kunskapsbanken.

TV-galan för Världens Barn

Vad? ”Tillsammans för Världens Barn”  i SVT1​

Datum: Lördagen den 7 oktober

Tid: kl 20:00-22:00

Sammanfattning

Tusen tack!

Över hela Sverige har tiotusentals människor engagerat sig i årets insamling för Världens Barn med roliga och kreativa initiativ. Det har bjudits in till speedway i Hultsfred, afternoon tea i Sigtuna och barnvagnslopp i Sjöbo. Skolor, kulturskolor, företag och församlingar från hela landet har tillsammans varit med och bidragit till att göra fler barndomar möjliga.

Stort tack för era otroliga insatser.

P.S. Insamlingen pågår året ut och du kan fortfarande vara med.

Swisha 90 1950 6 eller stöd ett av alla fantastiska initiativ på: https://bossan.varldensbarn.se/insamlingar

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!