På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Informationsträff om skydd för personer från Ukraina

Människor tar skydd i tunnelbana

Svenska Röda Korsets migrationsrättsjurister bjuder in till en digital informationsträff torsdagen den 24 mars klockan 17:00-18:00 rörande migrationsrättsliga frågor som är kopplade till situationen i Ukraina.

Just nu får vi många frågor om vad som gäller för personer från Ukraina som söker sig till Sverige eller redan befinner sig här. Frågorna handlar bland annat om EU:s massflyktsdirektiv och vad detta betyder i fråga om skydd och rättigheter. Vi följer noga de uppdateringar som görs och arbetet med införlivandet av direktivet. Det är dock viktigt att känna till att rättsläget i många delar alltjämt är oklart.

Informationsträffen riktar sig till frivilliga, förtroendevalda och kretsanställda och syftar till att ge grundläggande och uppdaterad information om de möjligheter till skydd som finns för personer från Ukraina. Det kommer också att finnas möjlighet att ställa frågor om bland annat uppehållstillstånd enligt massflyktsdirektivet och asyl samt även i övrigt lyfta frågeställningar som frivilliga, förtroendevalda och kretsanställda kommer i kontakt med.

Välkommen att anmäla dig på utlanningsratt@redcross.se. Sista anmälningsdatum är den 23 mars.

Länk till själva mötet kommer när du anmält dig.

 

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!