På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Vi sprider information om vaccin på flera spåk

Växjökretsen berättar hur de på olika språk informerat boende som står långt ifrån traditionella informationsflöden.

I mitten av mars genomfördes en nationell vaccinationsvecka på uppdrag av svenska myndigheter för att ytterligare höja vaccinationsgraden i befolkningen. Flera kretsar bidrog, bland annat i Araby, Växjö där ett nära samarbete med regionen gett fina resultat. Ilham Abdalla, integrationssamordnare på Växjökretsen berättar om hur de på olika språk informerat om smittspridning, testning och vaccin till boende som står långt ifrån traditionella informationsflöden.

”Vår roll i denna informationsinsats har varit att tillgängliggöra den information som finns från svenska myndigheter. Vi uppmanar inte till något beslut gällande vaccinationer utan bidrar till att alla har jämlik tillgång till korrekt information gällande testning och vaccin. Våra frivilliga talar många olika språk och vi kan oftast möta upp på det modersmål som boende har här i området”. (Ilham Abdalla, Växjökretsen).

Fotograf är Johan Bävman för Svenska Röda Korset.

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!