Just nu går det inte att boka resor till och från Riksstämman i Karlstad på grund av banarbeten. Ni som ska boka via Tranås resebyrå behöver avvakta till att SJ har släppt biljetterna. Enligt SJ planeras detta ske i slutet av mars. När biljetter går att boka skickas även självbokningslänk ut till er som har valt det alternativet.

Coronaviruset - vad gör Röda Korset?

Händer som tvättas

Vi följer noga utvecklingen och jobbar just nu framförallt med informationsspridning.

Kring nyår upptäcktes det nya coronaviruset covid-19 efter att människor blivit sjuka i staden Wuhan i Kina. Viruset tillhör virusfamiljen Corona och Världshälsoorganisationen, WHO, klassar nu virusutbrottet som en pandemi. Det innebär att det sker en omfattande spridning av sjukdomen till världens alla kontinenter. Stora delar av världens samhällen och människor väntas påverkas.

Röda Korset bevakar noga situationen både i Sverige och världen när det gäller coronaviruset covid-19. Vi följer myndigheternas rekommendationer

Generella råd och fakta uppdateras löpande på rodakorset.se

Stöd för dig som rödakorsare

Stöd och råd hur du som rödakorsare kan agera i din roll  finns nu i Kunskapsbanken

För närvarande jobbar vi framförallt med informationsspridning. Som frivillig kan du hjälpa till att minska oron i samhället.

Det är viktigt att om du som rödakorsare får frågor om coronaviruset covid-19 bidrar till lugn och trygghet genom att hålla dig till enkel och konkret (och tillförlitlig) information. Håll dig gärna uppdaterad via krisinformation.se.

Information för dig som är kretsanställd eller har arbetsgivaransvar i krets

Aktuell information för kretsar med arbetsgivaransvar och kretsanställda finns på Kunskapsbanken och uppdateras löpande.

Information för dig som centralt anställd

För dig som är centralt anställd finns aktuell information löpande uppdaterad på Kunskapsbanken.

Var finns tillförlitlig och uppdaterad information?

Om du vill veta mer finns uppdaterad information från svenska myndigheter samlad på www.krisinformation.se. Det är viktigt att vi som röda korsare hänvisar och hämtar information från pålitliga källor.

Frågor och svar som rekommenderas av alla myndigheter:

www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/coronavirus/fragor-och-svar-om-nytt-coronavirus/

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!