Inbjudan till webbinarium: “Hur mår du?”

Hur mår du? Webbinarium

Vill du lära dig mer om hur du kan vara ett stöd för människor i din närhet och kanske också få inspiration om hur du själv kan må bättre? Den 14 februari så bjuder Hälsa och vård in till ett webbinarium där vi presenterar vår webbhubb om psykisk hälsa.

Känner du till webbhubben? 

På vår webbhubb, Psykisk hälsa och psykisk ohälsa – få råd och stöd | Röda Korset (rodakorset.se) hittar du en blandning av faktaartiklar, intervjuer med drabbade och experter. Där finns också animerade filmer med tips och råd om hur en kan hantera ensamhet, oro, stress, ångest och sorg. 

Allt innehåll på webbhubben har tagits fram genom målgruppsinvolvering och tack vare det så ser vi till att innehållet är relevant och uppdaterat. Utöver det så har all fakta kvalitetsgranskats av psykologer på våra behandlingscenter. Personal på Hälsa och vård hjälper också till med inspelning och framtagning av filmer på svenska och flera andra språk. Under föregående år har fler än 140 000 människor besökt sidorna.  

Ökad psykisk ohälsa i samhället 

Den psykiska ohälsan växer i samhället och vi ser att det finns behov av stöd i flera olika former bland olika målgrupper. Psykisk hälsa är en viktig del av vårt arbete som vi behöver skala upp och fokusera på ännu mer framöver, vi har flera satsningar planerade 2023.  

— Vi vill finnas där för dem som behöver hjälp. Vi vill också även fortsättningsvis finnas för att guida dem som stöttar andra när det är som tuffast, säger Sara Hedrenius på Hälsa och vård. 

Hur kan du använda webbhubben? 

Många frivilliga och anställda på Svenska Röda Korset möter folk i utsatta situationer. Vi kommer visa er funktionerna och guida er genom webbhubben. Vi hoppas att det här tillfället kan ge kunskap och kanske inspirera er till att använda sidorna och materialet vi tagit fram i era verksamheter!  

Varmt välkomna kl 09.00 den 14 februari på denna länken: Klicka här för att ansluta till mötet 

Har ni frågor kontakta Linnéa på linnea.ljung@redcross.se 

Vi kommer att spela in webbinariet så det går även att titta på i efterhand. 

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!