På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Inspireras av hur vi arbetar digitalt inom rödakors- och röda halvmånerörelsen

IFRC Data & digital week 2021

Den 19-23 april anordnar Internationella rödakors- och rödahalvmånefederationen (IFRC) "Data and Digital Week" - en öppen och helt gratis konferens för alla inom Röda Korset som är intresserade av digitalisering och datadrivna arbetssätt.

Syftet är att dela kunskap och erfarenheter inom det datadrivna och digitala, samt att etablera kontakt mellan nationella föreningar som står inför liknande utmaningar. Konferensen håller på mellan den 19-23 april och sessionerna är utspridda över hela dygnet för att deltagare från hela världen ska kunna närvara när det passar.  Alla tar del av det en är intresserad av och det är helt gratis att delta.

Våra lokala webbsidor och första hjäpen online får egna pass

Svenska Röda Korset kommer också att hålla i två sessions där vi presenterar våra erfarenheter. På måndag den 19 april klockan 11-12 kommer vi att berätta om arbetet med att utveckla de nya lokala webbsidorna och den speciallösning  för att redigera dessa som vi utvecklat. Något som är unikt inom rörelsen och som väckt ett stort intresse att veta mer om. Malin Barnö, Åsa Ander, Tim Ritari och Lisa Häggstam kommer att hålla i detta.

Fredrik Palmqvist och Lars Adamsson från enhet Utbildning kommer att berätta om arbetet med våra första hjälpen kurser online (där man gör HLR med hjälp av en PET-flaska). 

Hela programmet med alla pass går att se här, observera att du kan välja att se när passet visas i din tidszon då flera hålls i andra världsdelar och därmed andra tidszoner: https://solferinoacademy.com/event-directory/

 

Låter det spännande? Surfa in på https://solferinoacademy.com/ifrc-data-digital-week-2021/ och anmäl dig på en gång. Ingen kostnad och du deltar endast på de pass som du tycker att du har nytta av.

 

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!