På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

ICRC:s generalsekreterare på besök i Sverige

Internationella Rödakorskommitténs (ICRC) generalsekreterare Yves Daccord blir fotograferad av Dagens Nyheters fotograf under sitt besök i Stockholm.

Barnen i al Hol-lägret i Syrien, humanitära utmaningar och kopplingen mellan konflikt och klimatfrågan. Det var några av de ämnen som lyftes både i media och på seminarier när Internationella Rödakorskommittens (ICRC) generalsekreterare Yves Daccord besökte Sverige 28-30 januari.

Under sina dagar i Sverige träffade han bland annat representanter för landets regering, flera olika myndigheter och riksdagsledamöter. I samband med besöket ordnades även ett välbesökt seminarium i Röda Korsets lokaler på Hornsgatan i Stockholm om humanitära utmaningar idag. Utöver Daccord deltog Jan Eliasson, Sigrun Rawet från fredsforskningsinstitutet SIPRI och Sofia Calltorp, internationell chef på Svenska Röda Korset. Se seminariet här.

Intervjuer i media om situationen i al Hol-lägret

Yves Daccord intervjuades av Sveriges Radio Ekot och Dagens Nyheter om situationen för de svenska barn och mammor som sitter i al Hol-lägret i Syrien. Yves Daccord framförde att barnen bör föras till Sverige och att även deras mammor bör följa med i så stor utsträckning som möjligt. I al Hol-lägret pågår nu en humanitär katastrof och situationen för de barn som finns där förvärras. Röda Korset är en av få organisationer som har verksamhet i lägret, bland annat driver man ett sjukhus.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!