Styrelsen bjuder in till framtidskväll den 16 mars

Åtta händer som visar gemensam kraft. Tillsammans utgör Röda Korsets frivilliga stommen i verksamheten.

I maj är det Riksstämma, då samlas medlemmar från hela landet för att ta beslut om med vad och hur Röda Korset ska jobba och prioritera de närmsta åren. På Riksstämman tar vi som organisation gemensamma beslut för att vara en relevant humanitär organisation även i framtiden. Som en upptakt inför Riksstämman bjuder Svenska Röda Korsets styrelse in till en kväll för att diskutera framtiden.

Vad vet vi om framtiden? Vår omvärld och dagens samhälle är i ständig förändring och det påverkar oss som organisation på många olika sätt. Går det att förbereda sig på det vi inte vet? Och vilka behöver Röda Korset vara för att på bästa sätt vara beredda att möta det som händer långt fram i tiden?

På framtidskvällen är alla rödakorsare välkomna att delta, reflektera, diskutera eller lyssna. Tillsammans låter vi oss inspireras och ta höjd för frågan om vilka Röda Korset behöver vara om 10, 15, 20 år

Under kvällen kommer vi att få lyssna på några av de som engagerat sig i projektet ”15 år på 365 dagar” och höra om deras framtidsarbete det senaste året. Därefter öppnar vi upp för diskussion och samtal på olika teman.

Delta med ett öppet sinne och ta den här möjligheten att få ha ideologiska samtal med andra rödakorsare.

Varmt välkommen!

När: 16 mars kl.18.00-19.30

Anmälan: Anmäl dig senast 14 mars i kalendariet

 

Samtalen om framtiden fortsätter

Framtidskvällen är en kväll för inspiration och reflektion. Men frågan om framtiden stannar förstås inte där. Med Riksstämman i sikte kommer frågan att fortsätta diskuteras på olika sätt inom organisationen ända fram till sommaren. Oavsett om du är riksstämmoombud eller inte kan du följa de fortsatta framtidssamtalen om Röda Korset även under riksstämmoveckan. Läs mer på Rednet om riksstämmoveckans upplägg.

 

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!