På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Hur kan vi mötas i vardag och kris?

Figurer med reaktioner

Nu är den nya kursen Att mötas i vardag och kris med psykologisk första hjälpen här.

Som ett led i att stärka organisationen och trygga dig som frivillig att kunna, vilja och våga agera när något händer, har kursen Att mötas i vardag och kris förstärkts med en tydligare beskrivning av psykologisk första hjälpen. I kursen övar du det som är till hjälp i möten i en krissituation och det är precis detsamma som stöttar dig i ditt vardagsuppdrag. Kursen ger en stabil grund för att kunna gå vidare i andra uppdrag där du agerar i kriser. Den riktar sig till alla rödakorsare - frivilliga, förtroendevalda och anställda.

Kursen är utformad att kunna ges både digitalt och på en fysisk plats. Detta öppnar upp för frivilliga från hela landet att delta i en gemensam kurs digitalt. Det krävs inte att kretsen får ihop tillräckligt antal deltagare utan det går att flera kretsar tillsammans har en kurs. Det tillkommer på så sätt inga kostnader för exempelvis resor.

Det går bra att skicka in en bokningsförfrågan för sin egen verksamhetsgrupp genom bokningsformuläret som du hittar här. Det går också bra att anmäla sig till ett öppet tillfälle som hålls från januari. Anmälningslänk till de öppna kurserna kommer du hitta i Kalendariet.

Vill du bli utbildare? Vi rekryterar fler! Här hittar du annonsen.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!