På rednet.rodakorset.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. 

Läsa mer om kakor

Hur använder du dig av grundprinciperna? Vill du berätta?

Grundprinciperna från "En röst"

Vi vill fortsätta lyfta rödakorsare som delar med sig av erfarenheter där grundprinciperna verkat som kompass.

Under förra året publicerades en artikelserie i sju delar. Fokus var på de frivilliga rödakorsare som medverkade i grundprincipsfilmen En Röst. Deras personliga berättelser om hur och varför de engagerat sig i Röda Korset samt betydelsen av grundprinciperna har varit uppskattade av läsarna. Vi vill därför fortsätta lyfta rödakorsare som delar med sig av erfarenheter där grundprinciperna verkat som kompass.

Har du en erfarenhet eller berättelse kring ditt frivilliguppdrag där du lutat dig mot grundprinciperna och vill dela med dig till andra? Det kan vara i den vardagliga verksamheten eller en särskild händelse.

Tveka inte! Skicka ett mejl till info@redcross.se  med en kort text om vad du vill dela med dig av. Därefter återkommer vi med några frågor att besvara, och som artikeln bygger på.

Välkommen att dela med dig och inspirera andra!

Du hittar artikelserien på sidan om grundprinciperna som finns i Kunskapsbanken.

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!