Var med i höstkampanjen!

Second hand höstkampanj

I årets höstkampanj för second hand vill vi inspirera fler föräldrar att välja second hand i första hand åt sina barn.

Huvudbudskap: ”Stora förändringar kan komma i små storlekar”

Kampanjperiod: 19 augusti – 31 oktober

Växande barn, skolstart, leksaker som blivit tråkiga och prylar som inte längre kommer till användning. Barn använder sina kläder och saker under en väldigt kort tid, vilket innebär att grejerna oftast har mycket kvar att ge ett annat barn.

Samtidigt visar en Tradera-undersökning från 2020 att fler än varannan förälder pratar med sina barn om att handla begagnade kläder, men att det är betydligt färre som går från ord till handling. Undersökningen visade att 76 procent handlar aldrig eller mycket sällan begagnade kläder till sina barn.

Med det i åtanke, så lanserar vi kampanjen ”Stora förändringar kan komma i små storlekar”. Med kampanjen vill vi inspirera fler föräldrar att förlänga livstiden på barnkläder, leksaker, prylar och välja second hand i första hand när det dags att köpa ”nytt”.

Kampanjmaterial

Tryckt material, kampanjinfo samt delningsbilder till sociala medier finns för beställning och nedladdning i Föreningsbutiken under menyn Second Hand > Kampanjmaterial > Höstkampanj 2022.

Vi syns på sociala medier

Innehållet kommer att spridas på vårt Instagram-konto @rodakorsesecondhand och vi vill uppmuntra alla butiker att sprida materialet i sina egna kanaler. Vi kommer även att samarbeta med influencers. Så håll utkik framöver och dela gärna vidare!

På sociala medier använder vi hashtagen #rödakorsetfynd

Tips för er butik och era Tradera-annonser:

  • Beställ hem tryckt kampanjmaterial och förbered en sektion i butiken samt skyltfönstret.
  • Tänk färgglatt skyltfönster med kläder i fokus, men även leksaker kan ställas fram för att förtydliga kampanjens målgrupp.
  • Fotografera Tradera-bilderna, häng upp på galge och välj gärna vit bakgrund.
  • Lyft era Tradera-annonser på sociala medier under kampanjperioden.

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!