Höstens frivillig-rekryteringskampanj 2021 - vad händer nu?

Vaccinationsinformation i Lindängen, Malmö

Nu har anmälningsformuläret till höstens stora frivilligrekryteringskampanj stängts och det är många kretsar och lokalföreningar som anmält sitt deltagande. Så roligt! 

Under perioden 15 oktober- 15 december kommer kampanjen, genom annonsering i olika kanaler och media, att leda potentiella till www.rodakorset.se/engagera-dig/ där Röda Korsets lediga frivilliguppdrag finns och där kretsens annonser kommer att ligga.

Det är genom verktyget ReachMee som kretsar och lokalföreningar publicerar sina lediga frivilliguppdrag på webbsidan, som automatiskt även publiceras på den lokala webbsidan.

I ReachMee finns redan färdiga men redigerbara annonsmallar, bilder och mycket mer så att det ska bli så enkelt som möjligt att publicera sina frivilliguppdrag. 

Nu är det alltså fokus för alla anmälda att utifrån de lokala behoven formulera och annonsera sina frivilliguppdrag i ReachMee. Stöd finns att få! 

Tidsplan 

  • Kretsar, lokalföreningar (RKUF) och dess verksamheter anmälde sitt deltagande senast 15 september. 
     
  • Under kampanjperioden 15 oktober- 15 december kommer den centrala annonseringen leda besökare till Röda Korsets webbplats se/engagera-dig/ där de lediga frivilliguppdragen finns.
     
  • Kretsar och lokalföreningar publicerar sina frivilliguppdrag i ReachMee senast 14 oktober för att få draghjälp av kampanjen.  
     
  • Passa på att, med stöd av framtagna annonsmallar, även annonsera i egna lokala kanaler under kampanjperioden.
     
  • En utvärdering skickas i januari till alla som anmält sitt deltagande i kampanjen. 

Allt stöd och mer info skickas till alla anmälda via e-post men finns även att hitta på sidan Om frivilligrekryteringskampanjen 2021.  

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!