Hög tid att agera - Sudan är redan hårt drabbat av klimatkrisen

Klimatkrisen är inte något som kanske händer i framtiden, den är verklighet redan idag. Sudan, som under förra året drabbades av landets värsta översvämningar någonsin, är ett tydligt exempel på det.

”De äldsta säger att de aldrig har sett översvämningar som de här. Jag tror att det är klimatförändringarna. Det brukade aldrig regna mer än två eller tre månader här, fram tills för några år sedan.” – Sallah Adeen Mahjoub, Sudan

Översvämningarna i Sudan drabbade över 870 000 människor. I videon berättar bland andra vår landrepresentant Natalie Groom om läget och vad Röda Korset gör. Det är tydligt att de humanitära konsekvenserna av klimatkrisen redan idag är omfattande och att det inte finns någon tid att förlora. Ett globalt ökat engagemang för att leva upp till Parisavtalet är viktigt för att ett redan mycket allvarligt läge inte ytterligare ska förvärras. Därutöver måste vi möta de stora humanitära behoven som redan finns. Vi arbetar för att möta de akuta humanitära behoven men också för att långsiktigt förebygga katastrofer, stärka beredskapen och på så sätt rädda liv.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!