158 år av hjälp

År 1949 började Röda Korset erbjuda familjer och äldre hjälp i hemmet vid sjukdom. Verksamheten med så kallade hemsamariter drevs fram till 1960-talet, då den togs över av kommunen.⁠

Visste du att Röda Korsets hemsamariter erbjöd hjälp till familjer och äldre i hemmet innan kommunen tog över på 60-talet. Just nu kan du se ett urval av historiska bilder på vårt Instagram-konto.

Att mätta, värma och skapa trygghet är inget nytt för oss. Ända sedan Svenska Röda Korset grundades 1865 har utsatta fått hjälp och stöd, både internationellt och i Sverige. Vissa insatser i historien har gjort stora avtryck på vårt samhälle.

På vårt Instagram-konto hittar du ett urval av historiska bilder som berättar mer om våra olika verksamheter. Gå gärna in och kika.

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!