Har din krets verksamhet för social utsatthet? Sök pengar!

Rödakorshuset

Svenska Röda Korset har beviljats 8 miljoner kronor av Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällesfrågor (MUCF) för att möta målgruppen människor som befinner sig i socialt särskilt utsatta situationer till följd av pandemin.

Exempel på verksamheter som kan finansieras med detta bidrag är:

  • Boendestödjande insatser och andra verksamheter för att tillgodose grundläggande humanitära behov
  • Verksamheter för att öka möjligheterna till etablering för människor på flykt, i en asylprocess och nyanlända människor
  • Verksamheter för att motverka segregation och socioekonomisk utsatthet 

Skicka er ansökan till info@redcross.se senast den 1:a juni 2021. Mer information och mall för ansökan hittar ni här i Kunskapsbanken. Ansökningarna kommer att hanteras löpande men beslut kommer att fattas efter att sista datum för ansökan har passerats. Detta för att samtliga ansökningar ska kunna bedömas samlat. Vid frågor kring ansökan kontakta Infoservice på info@redcross.se eller 0771-17 95 00.

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!