Häng med till återbruksstudion på Gotland

Frivilliga i återbruksstudion.

I Röda Korsets återbruksstudio på Gotland förädlas och återbrukas textilier till nya unika plagg och produkter. Helt enkelt hållbart mode i sin bästa form! Både miljömässigt, ekonomiskt och socialt.

Alla produkter har en egen historia och är unikt designade. De skapar kollektionerna i teman utifrån tillgången på material som har skänkts till dem. Alla produkter är sydda av sykunniga volontärer med stöd av syutbildade handledare. Återbruksstudion är en plattform där individer får möjlighet att växa. Samtidigt som de förvaltar och förädlar material kan människor få språkträning och sociala utbyten. Produktionen sker lokalt i Visby i Röda Korsets återbruksstudio vid gåvoinlämningen på Wisborgsområdet.

Deras plagg säljs fysiskt i Röda Korsets butik på Norra Hansegatan 14 i Visby. Sen har de även ett Instagram-konto där utvalda plagg säljs med jämna mellanrum.

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!