Hållbart engagemang – kom ihåg återhämtning och att uppmärksamma allt bra vi gör

Äppelträd. Kom ihåg att njuta av solen och värmen.

Så kommer sommaren igen. Efter ett år av pandemi, kriser och krig i värden är det dags att också tänka på återhämtning och vila. Vissa verksamheter tar en paus, andra behöver fortsätta och vissa aktiviteter är aktuella just på grund av årstiden. Oavsett vilken verksamhet just du är aktiv i, kom ihåg att njuta av solen och värmen - som vi hoppas kommer också denna sommar.

Lyft alla fina insatser

Kanske har ni i styrelsen, verksamhetsgruppen eller arbetsgruppen en sommaravslutning tillsammans – kom ihåg att lyfta alla fina insatser och glädja er åt det ni åstadkommit. Utmaningen i att ha sitt engagemang i en global humanitär organisation är att det ibland är svårt att se allt gott som gjorts för behoven är så stora. Det är då en behöver komma ihåg att det en gjort är bra och tillräckligt.

Återhämtning även vid uppväxling

Om du i ditt uppdrag nu snarare växlar upp än växlar ner för att det är just nu som ditt uppdrag behövs. Kom ihåg att ta din återhämtning efter uppdraget, att hämta kraft och vila när tillfälle ges och hoppas att ditt uppdrag blir precis så givande som du önskar.

Humaniteten gäller oss alla

Återhämtning och att tänka på en själv är viktigt för att kunna vara hållbar länge. Att möta människor som på något sätt har en utsatt situation kan dränera kraft och göra en nedstämd. Kom ihåg att humaniteten som är målet med verksamheten också gäller dig. Så därför ta tid för dig och de dina – njut av varma sommarkvällar, gör det som just du hämtar kraft och livslust i.

 

 

Kommentera artikeln

För att kommentera och läsa andras kommentarer behöver du vara inloggad med ditt rödakorskonto. Logga in genom att klicka på figuren högst upp till höger. Vi använder kommentarstjänsten Commento. Innan du loggar in första gången behöver du aktivera ditt rödakorskonto.

Har du en fråga, kontakta Infoservice.

Kontakta Infoservice

0771–19 95 00 

Fråga oss i chatten!